Είστε εδώ

Οι έγκυες πρέπει να τρώνε περισσότερη σοκολάτα!

Η έρευνα παρουσιάστηκε στην Εταιρεία Eμβρυομητρικής Iατρικής και αποκάλυψε ότι η κατανάλωση σοκολάτας σε καθημερινή βάση, έχει θετικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη του εμβρύου, του πλακούντα και τη συνολική ανάπτυξη του μωρού χάρη στη βελτίωση της ροής του αίματος στο σώμα της μέλλουσας μητέρας.

Η σοκολάτα περιέχει ένα μεγάλο ποσοστό φλαβονοειδών τα οποία περιέχονται στο κακάο και μπορούν να βελτιώσουν τον κίνδυνο της προεκλαμψίας, μιας κατάστασης της πίεσης του αίματος που είναι απειλητική για τη ζωή τόσο των μέλλουσων μαμάδων όσο και των εμβρύων τους.

Αν και πολλά υποσχόμενη, χάρη στα οφέλη της μείωσης της αρτηριακής πίεσης και τη βελτίωση της νοητικής λειτουργίας, η έρευνα σχετικά με το ρόλο των φλαβονοειδών παραμένει σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα:

Η μελέτη διεξήχθη σε 129 γυναίκες - μεταξύ της 11ης και 14ης εβδομάδας εγκυμοσύνης - σε μια περίοδο 12 εβδομάδων.

Οι μέλλουσες μαμάδες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες όπου οι μισές έτρωγαν μαύρη σοκολάτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε φλαβονόλες ενώ οι υπόλοιπες σοκολάτα εμπλουτισμένη με φλαβονόλες.

Με επίκεντρο την προεκλαμψία, την υπέρταση κύησης, το βάρος του πλακούντα και το βάρος γέννησης, η πραγματική βελτίωση βρισκόταν στη ροή του αίματος κάθε μητέρας πριν και μετά τη γέννηση.

«Αυτή η μελέτη δείχνει ότι η σοκολάτα θα μπορούσε να έχει θετικό αντίκτυπο στον πλακούντα και την ανάπτυξη του εμβρύου σύμφωνα με τα αποτελέσματα» δήλωσε ο ερευνητής Emmanuel Bujold.

 

mothersblog.gr

tweet this: 
Total votes: 178

Προσθήκη νέου σχολίου

3 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.