Είστε εδώ

Η σοκολάτα των 15 ευρώ

Υπό κανονικές συνθήκες δε νομίζω ότι κάποιος θα πλήρωνε 15 ευρώ μόνο για μία μπάρα σοκολάτας, ίσως μόνο ένας αριθμός πραγματικών chocoholics. Το αποτέλεσμα, όμως, της συνεργασίας των Tony Bourdain (αμερικανός σεφ) και Eric Ripert (γάλλος σεφ) φαίνεται ότι τα αξίζει και με το παραπάνω. Ο εκπρόσωπος τους παρέδωσε στον τύπο μια σοκολάτα, που όπως λέει και ο ίδιος, είναι η καλύτερη σοκολάτα που έχει φάει ποτέ.

Η Good & Evil, όπως ονομάζεται, βγήκε στην αγορά την περασμένη εβδομάδα και δεν κυκλοφορεί (απ'όσο τουλάχιστον γνωρίζουμε, στην Ελλάδα). Σίγουρα υπέροχες και γευστικές σοκολάτες υπάρχουν παντού, όμως φαίνεται ότι αυτή έχει κάτι το παραπάνω. Εκτός από το ότι το κακάο που χρησιμοποιείται είναι πιστοποιημένα ελεύθερου εμπορίου και προέρχεται από μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις χωρών που ίσως κανείς μας δεν έχει πάει ή δε θα πάει ποτέ, η παρουσία και μόνο των δύο αυτών παγκοσμίως γνωστών σεφ, δείχνει ότι πρόκειται για κάτι το εξαιρετικά ιδιαίτερο.

Το περιτύλιγμα, εξαιρετικής ποιότητας, αναγράφει ότι οι κόκκοι κακάο αναπτύχθηκαν στην περουβιανή ζούγκλα σε λίγες μικρές, απομονωμένες φάρμες και στη συνέχεια επεξεργάστηκαν σε μια μηχανή στην Ελβετία ηλικίας 135 χρόνων. Ο ίδιος ο τύπος κακάο που χρησιμοποιήθηκε θεωρούταν εξαφανισμένος για σχεδόν 100 χρόνια. Επιπλέον, όλοι οι κόκκοι κακάο παράγονται σε μικρές οικογενειακές εκμεταλλεύσεις, σε καμία από τις οποίες δεν παρατηρήται το φαινόμενο της καταναγκαστικής παιδικής εργασίας, κάτι το οποίο είναι συχνή περίπτωση σε ορισμένες αφρικανικές φυτείες σοκολάτας.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.

tweet this: 
Total votes: 378

Προσθήκη νέου σχολίου

3 + 8 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.