Είστε εδώ

Σοκολατένιο χριστουγεννιάτικο δέντρο

σοκολατένιο χριστουγεννιάτικο δέντρο

Μπορείς να το φτιάξεις από οποιαδήποτε αγαπημένη σου σοκολάτα. Καλό είναι πάντως να χρησιμοποιηθεί μαύρη σοκολάτα καθώς η λευκή και η γάλακτος δε στερεοποιούνται τόσο καλά όσο η μαύρη.

Υλικά

300 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα κομμένη

1 και 1/2 κούπα καβουρδισμένοι ξηροί καρποί (φουντούκια, αμύγδαλα, καρύδια κλπ)

Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Οδηγίες

Θα χρειαστούν μερικά αντικολλητικά χαρτιά. Αρχικά, και αν δεν πιάνει το χέρι σου, σχεδίασε επάνω στο χαρτί τα περιγράμματα 6 σταυρών για να χρησιμεύσουν ως οδηγοί, ο ένας μικρότερος από τον άλλον. Ένα καλό αρχικό μέγεθος, που θα χρησιμοποιηθεί ως βάση για το δέντρο, είναι 20 εκατοστά, με τον τελευταίο σταυρό που θα είναι στην κορυφή, να είναι περίπου 5 εκατοστά.

Λιώσε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων και στη συνέχεια πρόσθεσε και τους ξηρούς καρπούς, λίγη ή μεγάλη ποσότητα, όσο θέλεις εσύ. Το στάδιο αυτό είναι προαιρετικό εάν κάποιος δεν τους τρώει. Αφησέ το μείγμα στην άκρη ώστε να σταθεροποιηθεί λίγο μέχρι να μπορείς να το πλάσεις.

Με ένα κουτάλι σχημάτισε τους σταυρούς επάνω στο αντικολλητικό χαρτί. Μπορείς σε αυτό το στάδιο να ρίξεις επάνω τους και τρούφα ή νιφάδες καρύδας. Φρόντισε να αφήσεις λίγο από το μείγμα στην άκρη για να το χρησιμοποιήσεις αργότερα ως "κόλλα". Καλό είναι να προσπαθήσεις να το κρατήσεις ζεστό.

Αφού τελειώσεις με τους σταυρούς, ρίξε ακόμα λίγο από το μείγμα στο κέντρο τους ώστε να τους δώσεις λίγο παραπάνω ύψος (όχι πολύ).

Εάν θέλεις να είσαι σίγουρος για τη σταθερότητα της κατασκευής, μπορείς να αφήσεις τους σταυρούς στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά ώστε να σταθεροποιηθούν καλά και έπειτα να ξεκινήσεις να κατασκευάζεις το δέντρο.

Εάν πάλι είσαι σίγουρος, ξεκίνησε από το μεγαλύτερο σταυρό στη βάση και έπειτα τοποθέτησε έναν έναν τους υπόλοιπους τον ένα επάνω στον άλλο, κάθε φορά αλλάζοντας τη γωνία τους ώστε να φαίνονται σαν κλαδιά που προεξέχουν. Πριν τοποθετήσεις τον επόμενο σταυρό, βάζεις λίγο από το ζεστό μείγμα σοκολάτας που έχεις κρατήσει στο κέντρο του προηγούμενου για να κολλήσουν.

Άφησε το δέντρο να σταθεροποιηθεί πλήρως και έπειτα πασπάλισε με άχνη ζάχαρη. 

tweet this: 
Total votes: 399

Προσθήκη νέου σχολίου

9 + 9 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.