Είστε εδώ

Τι να κάνετε εάν ο σκύλος σας καταναλώσει σοκολάτα

Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί το Πάσχα, καθώς είναι περίοδος που αυξάνεται η κατανάλωση σοκολάτας και μαζί ο κίνδυνος κατανάλωσης από  κατοικίδια ζώα, κάτι που μπορεί να βάλει τη ζωή τους σε κίνδυνο.

Μπορεί να μοιάζει απόλαυση για τα κατοικίδια ζώα σας, αλλά στην πραγματικότητα η σοκολάτα είναι τοξική καθώς περιέχει την χημική ουσία θεοβρωμίνη, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε επιληπτικές κρίσεις, νεφρική ανεπάρκεια - ή ακόμα και θάνατο, έπειτα από μια τυχαία δηλητηρίαση.

Ποια είναι τα συμπτώματα δηλητηρίασης από σοκολάτα;

Τα συμπτώματα της δηλητηρίασης συνήθως εμφανίζονται περίπου 4 ώρες από την κατανάλωση και, περιλαμβάνουν υπερβολική δίψα, εμετό, διάρροια, κοιλιά ευαίσθητη στο άγγιγμα και υπερκινητικότητα.

Τα συμπτώμτα μπορεί να χειροτερέψουν και ο σκύλος να εμφανίσει αρρυθμία, πυρετό και λαχάνιασμα.

Σε σοβαρές περιπτώσεις, επηρεάζονται τα νεφρά και η δηλητηρίαση μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε θάνατο.

Τι πρέπει να κάνω εάν ο σκύλος μου έφαγε σοκολάτα;

Εάν νομίζετε ότι ο σκύλος σας έχει φάει σοκολάτα, θα πρέπει να ειδοποιήσετε αμέσως τον κτηνίατρο ώστε να σας δώσει τις απαραίτητες συμβουλές, έχοντας τη συσκευασία σε περίπτωση που πρέπει να του διαβάσετε τα συστατικά. Σε κάθε περίπτωση, να έχετε υπόψη ότι όσο μεγαλύτερη η περιεκτικότητα σε κακάο, τόσο πιο τοξική η σοκολάτα για τον τετράποδο φίλο σας.

tweet this: 
Total votes: 158

Προσθήκη νέου σχολίου

1 + 15 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.