Πουράκια Finetti

Το κακό είναι ότι κυκλοφορούν στα ίδια ράφια με τα Caprice. Το καλό είναι ότι κυκλοφορούν και σε συσκευασίες των 0,20 λεπτών και δε χρειάζεται να ξοδευτείτε σε περίπτωση, λέμε τώρα, που θα θέλατε να τα δοκιμάσετε, αν δε βρίσκατε Caprice. Πάντως, το ποσό των 0,20 λεπτών για τη συγκεκριμένη συσκευασία που βρήκαμε μας κάνει να σκεφτόμαστε διάφορα για την ποιότητα του συγκεκριμένου προϊόντος και δεν είναι τόσο ελκυστικό.

Το περίεργο είναι, πώς γίνεται, ενώ περιέχουν τα ίδια συστατικά με τα Caprice, να έχουν τόσο διαφορετική γεύση. Από την άλλη έχουν ένα σχετικά παρόμοιο άρωμα με τα Caprice. Προσοχή μη σας ξεγελάσουν! Οι όποιες ομοιότητες βέβαια σταματούν στο σχήμα και στο άρωμα. Και για να παραθέσουμε και τη γνωστή φράση: “οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι τελείως συμπτωματική και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα”..!

Ευτυχώς, και για να μπορούμε να τα ξεχωρίσουμε, η υφή τους είναι αρκετά διαφορετική και αρκετά πιο τραχιά. Επίσης ευτυχώς, δεν είναι και τελείως γεμάτα με σοκολάτα. Επιπλέον, είναι ιδέα μας ή είναι λίγο άνοστα; Ακόμα πιο ευτυχώς (!) οι κατασκευαστές έχουν προνοήσει και έχουν βάλει μόλις τέσσερα στη συσκευασία που δοκιμάσαμε των 0,20 λεπτών (μην ξοδευτούμε κιόλας) και δεν κυκλοφορούν και σε συσκευασία των 450 γραμμαρίων.

Για να είμαστε δίκαιοι και να αποφύγουμε να πέσουμε στην παγίδα της προκατάληψης και της άδικης κριτικής κάναμε ένα πείραμα. Ανακατέψαμε Caprice και Finetti με κάθε δυνατό και απίθανο τρόπο για να δούμε αν θα μπορέσουμε να τα ξεχωρίσουμε από την υφή και τη γεύση. Το αποτέλεσμα ήταν συντριπτικό.

Στο 99% των περιπτώσεων το Caprice και οι φτηνές απομιμήσεις είναι κάτι παραπάνω από διακριτά και δεν μπόρεσαν να ξεγελάσουν τον ουρανίσκο του γενναίου δοκιμαστή μας. Πάντως, μία φορά κατάφερε να ξεγελαστεί (κάτι που είναι ανησυχητικό) αφού του βάλαμε Finetti μέσα στο κουτάκι με τα Caprice χωρίς να έχει ιδέα και την πάτησε. Όταν το έμαθε αρνήθηκε την εγκυρότητα του τεστ καθώς ήταν πρωί και μόλις είχε ξυπνήσει. Από την άλλη, και επειδή τον ελέγχαμε, μόλις έφαγε το Finetti σταμάτησε να τρώει. Ίσως γιατί δεν ήθελε άλλα, μα ίσως και επειδή υποσυνείδητα κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά.

Πάντως σε κάθε περίπτωση, αν είστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και, χρειάζεστε απεγνωσμένα να φάτε πουράκια με σοκολάτα, τα F(t)inetti λειτουργούν σαν αυθεντικές απομιμήσεις: κάνουν τη δουλειά τους για όσο χρειάζεται. Αλλά τελικά…Caprice είναι μόνο ένα.

Editor’s rating: 4.9/10

Υ.Γ. Έχουμε παρατηρήσει ότι, όπως και για τη “σοκολάτα” Bounty, ότι σε όσες σοκολάτες δε μας αρέσουν είμαστε πολυγραφότατοι σε αντίθεση με αυτές που μας αρέσουν πολύ και μας δημιουργούν μια περίεργη ευφορία που δε μεταφράζεται σε λέξεις.

Tip: Μην ξοδέψετε 0,20 – 0,30 ή 0,50  λεπτά για να τα αγοράσετε. Κρατήστε τα, αυγατέψτε τα και πάρτε Caprice!

Tip2: Ας πούμε ότι έχετε ανάγκη ή μια μικρή υπογλυκαιμία και το μόνο που βρίσκετε είναι τα Finite. Μην τα φάτε αργά αργά…μπαμ και κάτω για να μην καταλάβετε πολλά και να μη στεναχωρηθείτε που δε βρήκατε Caprice.

Πώς σου φάνηκε;

Βαθμολόγησε το περιεχόμενο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. 0

ΡΙΞΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΚΙ ΕΔΩ