Πώς αποθηκεύουμε “σωστά” τη σοκολάτα.

Και λέμε “σωστά” σε εισαγωγικά καθώς όπως και με τον ανανά στην πίτσα (φτου φτου) όλα είναι θέμα προτίμησης. Σίγουρα θα έχετε κάπου ακούσει ή διαβάσει ότι δεν πρέπει να αποθηκεύουμε τη σοκολάτα στο ψυγείο γιατί μπορεί να χαλάσει. Αυτό φυσικά δεν ισχύει, μπορεί να αλλοιωθεί η εμφάνισή της όμως θα είναι ακόμα απολύτως ασφαλής για κατανάλωση. Και σε κάποιους από εμάς αρέσει παγωμένη!

Βρείτε της μια γωνίτσα

Ιδανικά μια δροσερή και ξηρή γωνίτσα. Η κουζίνα και το μπάνιο αυτομάτως αποκλείονται, αν και ένα συρτάρι στην κουζίνα ή μέσα σε ένα ντουλάπι θα ήταν το καλύτερο. Παρόλα αυτά, καλό θα ήταν να είναι μακριά από τρόφιμα με έντονες μυρωδιές καθώς κανείς δε θέλει μια σοκολάτα με γεύση τυρί. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα αεροστεγές δοχείο για την αποθήκευσή της, κάτι που θα την προστατεύσει από την υγρασία και άλλες οσμές, και θα τη διατηρήσει φρέσκια και αναλλοίωτη.

Μακριά από το ψυγείο. Ή και όχι.

Πολλοί πιστεύουν ότι η σοκολάτα θα πρέπει να αποθηκεύεται στο ψυγείο για να διατηρήσει τη φρεσκάδα της. Το μόνο που θα καταφέρει το ψυγείο είναι να την κάνει παγωμένη. Από την άλλη, είναι αλήθεια ότι το ψυγείο θα αλλοιώσει την υφή της, καθώς η υγρασία στη σοκολάτα αντιδρά με τη ζάχαρη προκαλώντας κρυστάλλους ζάχαρης στην επιφάνειά της. Αυτά τα άσπρα στίγματα δε σημαίνουν ότι η σοκολάτα έχει αλλοιωθεί ή ότι έχει αλλάξει η γεύση της. Απλά δεν είναι και τόσο ευχάριστη στην όψη. Αν η σοκολάτα σας αρέσει παγωμένη και θέλετε να την αποθηκεύσετε στο ψυγείο και κάποιοι δε σας αφήνουν, αγνοήστε τους επιδεικτικά. Αν πάλι θέλετε να συμβιβαστείτε, βάλτε τη σε ένα αλουμινόχαρτο ή σε αεροστεγή συσκευασία.

Μακριά από ζέστη.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ιδανική θερμοκρασία για να αποθηκεύσει κανείς τη σοκολάτα είναι 15 με 20 βαθμούς κελσίου. Οπότε κάντε τα κουμάντα σας και τώρα το καλοκαίρι μην αφήνετε τη σοκολάτα να κάνει ηλιοθεραπεία δίπλα σας. Τοποθετήστε τη μακριά από τον ήλιο και απολαύστε τη στην κατάλληλη θερμοκρασία.

Καταναλώστε τη!

Η καλύτερη αποθήκευση της σοκολάτας είναι μέσα μας. Ξεχάστε ντουλάπια, συρτάρια, ψυγεία και τα συναφή και καταναλώστε με συνοπτικές διαδικασίες. Ειδικά αν πρόκειται για Caprice.

Πώς σου φάνηκε;

Βαθμολόγησε το περιεχόμενο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. 0

ΡΙΞΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΚΙ ΕΔΩ