Πώς να απαλλαγείτε εύκολα από το λεκέ σοκολάτας.

Αν είστε σαν κι εμάς και κάθε φορά που βλέπετε σοκολάτες σας τρέχουν τα σάλια και δεν μπορείτε να συγκρατηθείτε την ώρα που τις τρώτε, τότε σίγουρα κάποια στιγμή στο παρελθόν (ή πριν από καμιά ώρα) θα έχετε λερωθεί με σοκολάτα. Υπάρχουν τρόποι για να απαλλαγείτε!

  • Βάλτε λίγο οινόπνευμα σε ένα βαμβακερό πανί και σκουπίστε το λεκέ όσο περισσότερο μπορείτε. Γυρίζετε το πανί συνεχώς βάζοντας οινόπνευμα και σκουπίζοντας το λεκέ μέχρι να μεταφερθεί όλη η σοκολάτα από το ύφασμα στο πανί.
  • Ανακατέψτε 1/4 κουταλάκι του γλυκού απορρυπαντικό για τα πιάτα με 1 φλυτζάνι νερό. Βουτήξτε ένα βαμβακερό πανί στο μείγμα. Σκουπίστε το λεκέ και επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με πριν.
  • Για να αφαιρέσετε λεκέ σοκολάτας από οποιοδήποτε ύφασμα καναπέ κάντε ένα μείγμα με 1 κουταλάκι του γλυκού απορρυπαντικό για τα πιάτα σε 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό και βρέξτε με το διάλυμα ένα πανί. Ταμπονάρετε με το μείγμα το λεκέ χωρίς να τον τρίψετε. Διαλύστε 1 κ.σ. μαγειρική αμμωνία με 1/2 φλιτζάνι νερό και ταμπονάρετε και πάλι με ένα πανί το λεκέ.

από alfavita.gr

Πώς σου φάνηκε;

Βαθμολόγησε το περιεχόμενο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. 0

ΡΙΞΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΚΙ ΕΔΩ