Σοκολάτα χωρίς κακάο!

Όλο και αυξάνονται οι εταιρείες που παράγουν σοκολάτα χωρίς κακάο. Μεγάλες εταιρείες “σηκώνουν τα μανίκια” και δημιουργούν σοκολάτες χωρίς τους καρπούς των κακαόδεντρων. Το πόσο μοιάζουν αυτές οι σοκολάτες με τις κανονικές, είναι ένα μεγάλο ερώτημα και όπως συμβαίνει με όλα τα προϊόντα, το προϊόν θα κριθεί τελικά από τους ίδιους τους καταναλωτές.

Γνωρίζουμε πως αυτό που κάνει τη σοκολάτα μοναδική δεν είναι μόνο η γεύση, αλλά το λίπος του κόκκου κακάο το οποίο απουσιάζει από τις εναλλακτικές σοκολάτες. Επικαλούμενες όμως, θέματα βιωσιμότητας παιδικής εργασίας, αποψίλωσης των δασών, αλλά και σύγχρονες τάσεις για το διαφορετικό, πολλές εταιρείες επιμένουν στην προσπάθειά τους για παρασκευή και εμπορία προϊόντων που μοιάζουν με σοκολάτα.

Όπως η Nocoa και η QOA. Και τώρα και η Βρετανική WNWN food labs παρουσίασε εναλλακτική λύση σοκολάτας χωρίς κακάο που παρασκευάζεται από φυτικά συστατικά που έχουν υποστεί ζύμωση και καβούρδισμα, όπως ακριβώς η πραγματική σοκολάτα. Η εταιρεία, χρησιμοποιεί τεχνολογία για να μετατρέψει ταπεινά φυτικά συστατικά σε υψηλής αξίας, βιώσιμες και ηθικές λιχουδιές.

Η εταιρεία επιμένει πως η εναλλακτική σοκολάτα είναι ακριβώς όπως η σοκολάτα, αλλά αντί για κακάο παρασκευάζεται από κριθάρι και χαρούπι (εχμ..άρα δεν είναι σοκολάτα, είναι κριθαροχαρουπόμπαρα). Η αποκλειστική διαδικασία τεχνικών ζύμωσης της WNWN food labs, μετατρέπει αυτά βιώσιμα συστατικά, σε «choc» χωρίς κακάο υψηλής ποιότητας που μοιάζει, μυρίζει, έχει γεύση, λιώνει, και ψήνεται όπως η συμβατική σοκολάτα. Είναι επίσης χωρίς γαλακτοκομικά, χωρίς φοινικέλαιο, χωρίς καφεΐνη, χωρίς γλουτένη, με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη από συγκρίσιμα προϊόντα και ακόμη και ασφαλές για τον σκύλο σας, καθώς δεν περιέχει θεοβρωμίνη.

Σύμφωνα με μια εσωτερική ανάλυση του κύκλου ζωής, η μαύρη σοκολάτα του WNWN εκπέμπει 80% λιγότερα αέρια θερμοκηπίου από τη συμβατική σοκολάτα και η εταιρεία διεξάγει επί του παρόντος δοκιμές τρίτων για να συγκρίνει τις εκπομπές σοκολάτας γάλακτος φυτικής προέλευσης με τις εκπομπές σοκολάτας γάλακτος με βάση τα γαλακτοκομικά και το κακάο. 

Η WNWN food labs τονίζει πως οι σοκολάτες κρύβουν ένα σκοτεινό μυστικό. Το κακάο μαζικής παραγωγής (κακάο) μαστίζεται από ηθικά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της ευρείας χρήσης παιδικής εργασίας και εργασίας σκλάβων, και περιβαλλοντική καταστροφή όπως η αποψίλωση των δασών που εκπέμπουν άνθρακα και η απώλεια οικοτόπων. Είναι μια καλλιέργεια που είναι επίσης πολύ ευάλωτη στην κλιματική αλλαγή, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης της θερμοκρασίας και της μείωσης των βροχοπτώσεων, οδηγώντας τους ειδικούς να προβλέπουν ελλείψεις σοκολάτας τα επόμενα χρόνια.

Πρόσφατα η εταιρεία  ολοκλήρωσε με επιτυχία και τη συνταγή για τα επερχόμενα προϊόντα “σοκολάτας γάλακτος”. Εκτός από το μηδενικό κακάο, το “σοκολατάκι γάλακτος” δεν περιέχει γαλακτοκομικά και περιλαμβάνει ένα μείγμα βρώμης και ξηρών καρπών τίγρης, ως φυτική εναλλακτική λύση. Όπως και η τυπική σοκολάτα γάλακτος, η “σοκολάτα γάλακτος” της WNWN είναι πιο γλυκιά και πιο κρεμώδης από την αντίστοιχη σκούρα, με νότες μόκας, βύνης και φουντουκιού και βουτυρένιο φινίρισμα. 

Από cibum.gr

Πώς σου φάνηκε;

Βαθμολόγησε το περιεχόμενο!

Μέση βαθμολογία 5 / 5. 1

ΡΙΞΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΚΙ ΕΔΩ