Ααααααααααχ!

Ποιος θα το έλεγε ότι το όνομα της διάσημης αυτής σοκολάτας προέρχεται από το όνομα ενός…αλόγου! Ακριβώς το 1930 η οικογένεια Μαρς έδωσε στην πρωτοεμφανιζόμενη τότε Snickers το όνομα από το αγαπημένο τους άλογο!

Το εσωτερικό μιας σοκολάτας snickers.

Αρχικά να αναφέρουμε ότι ο τελικός μας βαθμός έχει να κάνει καθαρά με τη γεύση καθώς έχει διάφορα συστατικά μέσα τα οποία μας προβληματίζουν αν και σε σχέση με άλλες σοκολάτες βαδίζει σε καλύτερα μονοπάτια. Από την άλλη περιέχει και 14% νουγκά, 27% καραμέλα και 23% φυστίκια (αν και μοιάζουν πολλά περισσότερα..!) Δεύτερον, νομίζω ότι ο τίτλος τα λέει όλα..!

Πριν ακόμη κόψει κανείς το πρώτο κομμάτι καταλαβαίνει ότι όταν η snickers λέει ότι είναι σοκολάτα με φυστίκια..το εννοεί! Και αν το άρωμα της καραμέλας δε διακρίνεται, τουλάχιστον όχι πριν τη δοκιμάσετε, η γεύση της έρχεται να προστεθεί και να “δέσει” αρμονικά τη σοκολάτα με τα φυστίκια.

Εδώ να προσθέσουμε ότι βρίσκουμε εξαιρετικά θετικό το ότι τα φυστικά περιέχονται στη σοκολάτα σε μεγάλα κομμάτια και όχι σε πολύ μικρά κομματάκια ώστε να θυμίζει σοκολατάκι.

Από την άλλη, υπάρχουν και κάποιοι κακεντρεχείς που πιστεύουν ότι η Snickers δε θα έπρεπε να ονομάζεται σοκολάτα καθώς θυμίζει περισσότερο σνακ για μπύρα αφού είναι “”ξηρός καρπός”.

Α, και για να μην το ξεχάσω…έχει ανακηρυχθεί η δημοφιλέστερη μπάρα σοκολάτας του πλανήτη… (άκου ξηρός καρπός!)

Editor’s rating: 8.5/10

Πώς σου φάνηκε;

Βαθμολόγησε το περιεχόμενο!

Μέση βαθμολογία 5 / 5. 1

ΡΙΞΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΚΙ ΕΔΩ